Státní agentura vybrala dodavatele léčebného konopí. Nejnižší cenu nabídli rsotlináři ze Slušovic. Foto: Funny wallpaper

Konopí pro léčebné použití bude dodávat Elkoplast Slušovice

Zdravotnický deník zjistil z tzv. profilu zadavatele v databázi veřejných zakázek, že vítězem druhého kola nadlimitního výběrového řízení „Dodávka konopí pro léčebné použití“ se stala firma Elkoplast Slušovice s. r. o., která nabídla cenu 68 korun za jeden gram bez DPH. Tato cena není finální pro pacienty, následně bude třeba připočítat náklady na distribuci a taxu laborum (odměna lékárny za individuálně připravovaný léčivý přípravek).

 

Výběr dodavatele má na starosti Státní agentura pro konopí pro léčebné využití (SAKL), která patří pod Státní ústav pro kontrolu léčiv, jehož ředitel je pod rozhodnutím podepsán. Agentura postupovala ve dvou kolech. V prvním uspěli čtyři uchazeči z šestnácti, kteří splňovali podmínky pro pěstování léčebného konopí. Ve druhém kole byla posuzována nabídnutá cena. Hodnocení cenových nabídek skončilo 16. prosince. Agentura SAKL ale nemohla zveřejnit jméno vítěze, dokud nebylo vyhotoveno a rozesláno příslušné rozhodnutí a následně zveřejněno způsobem, jakým jí ukládá zákon 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách.

Společnost Elkoplast Slušovice se specializuje na rostlinnou výrobu, zelinářství, zahradnictví, sadařství. Také vyrábí plastové výrobky, zámky a kování.

-cik-