David Kotris. Foto: archiv

Němeček odvolal náměstka Kotrise, jmenuje za něj Landu

Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD) odvolal dnes svého náměstka pro ekonomiku a přímo řízené organizace Davida Kotrise a jmenuje za něj od středy dosavadního ekonomického náměstka pražské Nemocnice Na Bulovce Petra Landu. ČTK to dnes řekla mluvčí ministerstva Štěpánka Čechová s tím, že žádné další podrobnosti ministr ke svému rozhodnutí neuvedl.

 

Počátkem března Němeček jmenoval dvě nové náměstkyně, náměstkyní pro strategie se stala Lenka Ptáčková Melicharová a majetkové a mezinárodní věci má na starosti Lenka Taie Kolaříková. Změny v organizačním řádu a vytvoření nových sekcí je reakcí na požadavky služebního zákona.

Ministerstvo bude mít osm náměstků a státního tajemníka. Němeček dnes ČTK potvrdil, že v nejbližších dnech přejde Lenka Teska Arnoštová z místa dosavadní legislativní náměstkyně na funkci politické náměstkyně. Jako místopředsedkyně ČSSD odbornou náměstkyní být nemůže. Podle informací Čechové by na její místo měl být jmenován dosavadní náměstek pro právní služby a personalistiku Masarykova onkologického ústavu Brno Radek Policar, který by na ministerstvo měl nastoupit v pondělí.
-čtk-