Pavel Východský působil ve VZP na postu náměstka pro informatiku dva roky. Předtím pracoval mimo jiné v České pojišťovně. Foto: Linkedin

Náměstek VZP Pavel Východský skončil ve funkci

Ke včerejšímu dni byl z funkce náměstka Úseku informačních a komunikačních technologií odvolán ing. Pavel Východský. Důvodem pro odvolání byly opakované komplikace při zpracování technických podkladů veřejných zakázek úseku ICT. Ředitel VZP Zdeněk Kabátek naopak ocenil, jak Pavel Východský provozně řídil svěřený úsek.

 

 

„Na obsazení uvolněné funkce bude vypsáno řádné výběrové řízení. Dočasně je vedením úseku pověřen ředitel Odboru klientské podpory Ctibor Legát,“ řekl pro ZD mluvčí VZP Oldřich Tichý.

Pavla Východského odvolal ředitel VZP Kabátek, který ho před dvěma lety jmenoval do funkce. Předtím Východský působil na postu ředitele Odboru interního auditu a kontroly.

V posledních měsících jde už o druhou významnou personální změnu ve VZP. 21. května totiž Zdeněk Kabátek odvolal ředitele Regionální pobočky VZP Brno Jiřího Kořínka. Důvodem bylo dlouhodobé nenaplňování strategie VZP, a to zejména v komunikaci se smluvními poskytovateli zdravotních služeb. Řízením RP Brno byla dočasně pověřena ředitelka Odboru zdravotní péče RP Brno Svatava Šlajchrtová.

Jediným členem TOP managementu VZP, který nadále zůstává na pozici, na které byl už před příchodem Kabátka, je personální náměstek Zdeněk Šimek.

-red-