Do bývalé opavské léčebny, dnes psychiatrické nemocnice (na obrázku) míří manažer s mnohaletými zkušenostmi v řízení zdravotnického zařízení, jež spravuje Moravskoslezský kraj. Foto: PN Opava, Nemocnice Třinec

V pondělí se stane ředitelem Psychiatrické nemocnice v Opavě Zdeněk Jiříček

Dosavadní ekonomicko-personální náměstek ředitele Nemocnice Třinec Ing. Zdeněk Jiříček bude v pondělí jmenován ředitelem státní Psychiatrické nemocnice v Opavě. Rozhodl tak ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD) na základě výběrového řízení. Zdravotnický deník si tuto informaci ověřil u mluvčí ministerstva Štěpánky Čechové.

 

Opavská nemocnice postrádá šéfa od 15. října loňského roku, kdy po 24 letech ředitelování rezignoval Ivan Drábek. Ten tak reagoval na mediální tlak, vyvolaný případem propuštěné pacientky, která ve Žďáru nad Sázavou ubodala studenta a další tři lidi zranila.

Ministr původně předpokládal, že se mu podaří ředitele najít do konce roku 2014. Dlouhé hledání vyústilo ve výběr zkušeného manažera Zdeňka Jiříčka, který vystudoval Vysokou školu dopravy a spojů v Žilině a svůj profesní život spojil s nemocnicí Třinec. Tam nejprve působil jako náměstek a pak v letech 2008 až 2013 jako ředitel. Poté kraj, kterému zdravotnické zařízení patří, přistoupil ke slučování svých nemocnic a Jiříček se stal v Třinci opět náměstkem.

-cik-