O aktuálních problémech, jako je elektronizace zdravotnictví či reforma psychiatrie, se praktičtí lékaři dozví více na konferenci konané od pátku do neděle v pražském Slovanském domě. Foto: Pexels

Praktičtí lékaři se sejdou v Praze. Řešit budou virus Zika i elektronickou neschopenku

Jak se dotkne reforma v psychiatrii praktických lékařů, proč by měli mít praktici větší pravomoc při předepisování léků, jak správně diagnostikovat virus Zika či zda budou lidé po e-receptech využívat také e-neschopenky – to jsou jen některá z témat, která se budou probírat na Jarní interaktivní konferenci Společnosti všeobecného lékařství (SVL) ČLS JEP. Ta odstartuje tento pátek ve Slovanském domě v Praze a potrvá do neděle.

 

„Třídenní konference bude hostit experty z psychiatrie, hepatologie, kardiologie, onkologie, chirurgie či dermatologie. Účelem je být v obraze co se novinek v oboru týče, řešit ale budeme i věci, které se nás úzce dotýkají, jako je elektronizace zdravotnictví,“ shrnul předseda SVL doc. MUDr. Svatopluk Býma, CSc. Podle dosud platného zákona o léčivech musí totiž od 1. 1. 2018 využívat e-recepty všichni lékaři a tedy i všechny lékárny.

Dalším ze žhavých témat konference bude reforma psychiatrie, která je nyní v plném proudu, a její dopad na primární péči. Praktičtí lékaři se také pobaví o dalších možnostech laboratorní diagnostiky viru Zika, dotknou se epidemiologických rizik spojených s migrací a podívají se na palmový olej v potravinách.

Kompletní program naleznete zde.

-red-