Loňský Doktorfest: Bratři v rytmu a Fireson. Foto: Petr Mändl

Zítra začíná festival lékařů-muzikantů Doktorfest, pomůže stacionáři Akord

 

Rock, blues, rock’n’roll, punk či worldmusic čeká na milovníky hudby na již čtvrtém ročníku Doktorfestu u Písecké brány v Praze v sobotu 28. května. Pamatováno je i na děti, pro které je připraven Bebífest – soutěžní a zážitkový minifestival. Moderovat bude Václav Kopta. I letos se na Doktorfestu představí široké veřejnosti renomovaní lékaři v roli umělců – hudebníků. Mediálním partnerem festivalu je opět také Zdravotnický deník.

 

Těšit se můžeme nejen na stálice festivalu, kapely Bilá nemoc, Bratři v rytmu či Dick O’Brass, slibují organizátoři. Koncertovat přijedou také legendy pražské big-beatové scény, kapela Pozdní lítost, Blaženka či Růžová budoucnost. Pořádnou rock’n’rollovou pařbu předvedou mladíci z J!Scream a kapela Doctor’s Band přicestuje až z dalekého Uherského Hradiště.

Součástí letošního ročníku bude benefice pro Nadaci Dětský mozek, jejíž výtěžek bude věnován Dennímu stacionáři Akord, jenž je určen lidem ve věku od 6 do 45 let s mentálním postižením a kombinovanými vadami, kteří potřebují pravidelnou podporu druhé osoby.

Pro rodiny s dětmi je pak připraven Bebífest, soutěžní a zážitkový festival, který nabídne zábavné workshopy a soutěže nejen se zdravotnickou tematikou. Malí i velcí návštěvníci se budou moci zúčastnit kurzu Malý záchranář a odnést si Diplom o absolvování. Bohatý doprovodný program přichystá také oční a lékařské vyšetření zdarma, ochutnávku českého i exotického piva či možnost soutěžit o zajímavé ceny.

program-red, TZ-