Na začátku stáli dva studenti ČVUT...

Firma Sprinx oslavila 20 let stavem „beztíže“

Česká technologická firma Sprinx Systems, která své prvotřídní služby a produkty dodává až za oceán, oslavila jubilejní 20. narozeniny. V pondělí 13. června se při této příležitosti sešly v pražském Planetáriu dvě stovky gratulantů, mezi nimiž nechyběly ani desítky věrných zákazníků. Výroční oslava s podtitulem „Sprinx Beztíže“ se konala ve futuristickém duchu nových a očekávaných technologií.

 

B70A4308
Oslava minulosti prostřednictvím pohledu do budoucnosti.

Rovných 20 let uplynulo od chvíle, kdy Jiří Čáp a Jan Tomčík, tehdy ještě studenti ČVUT, ve sklepení Jaderné fakulty vytvářeli první síťová spojení. Psal se rok 1996, samotný počátek éry českého internetu, když zakladatelé Sprinxu vypustili do světa webový portál Atlas.cz. A protože pověst průkopníků provází Sprinx dodneška, leitmotivem celé oslavy nebyla jímavá nostalgie, ale předvídavý pohled do budoucnosti.

Hosté firemní oslavy mohli virtuálně nahlédnout do chytré domácnosti, usednout do supermoderního modelu vozů BMW nebo prozkoumat funkce 3D tiskárny. Večerem „beztíže“ celou společnost provázel Petr Šimůnek, šéfredaktor časopisu Forbes, který si do své talk show pozval psycholožku Martu Boučkovou, spisovatele Karla Pacnera, kuchařku Ditu Pecháčkovou a zástupce kultovní značky Bang & Olufsen Vladimíra Dzurendu,

Vzácný host spisovatel Karel Pacner
Vzácný host spisovatel Karel Pacner

Diváci interaktivní talk show tak vyslechli velmi různorodé vize budoucnosti, počínaje samořízenými vozidly a konče raketovými transporty do vesmíru. Nechyběly samozřejmě ani efektní videoprojekce na obří kopuli Planetária. Tentokrát zde však – místo hvězd – symbolicky zazářila jména všech klientů, pro které Sprinx během své dvacetileté historie pracoval.

Součástí setkání bylo i slavnostní předání daru. Sprinx – jak u něj tradičně bývá zvykem – přispěl Nadaci Charty 77, která už dlouhá léta patří mezi stálé firemní klienty. Šek na částku 100 000 Kč předal Nadaci sám Jiří Čáp, jeden ze zakladatelů Sprinxu.

Šek na částku 100 000 Kč předal Nadaci Carty 77 Jiří Čáp, jeden ze zakladatelů Sprinxu.
Šek na částku 100 000 Kč předal Nadaci Carty 77 Jiří Čáp, jeden ze zakladatelů Sprinxu.

-TZ-

Fotografie: Sprinx