Václava Klusáka a Ingrid Štegmannovou by měl v dozorčí radě Vozp a ZP MV ČR vystřídat Jiří Károly a Petr Hejduk. Foto: koláž ZD

MPSV chce vyměnit dva členy dozorčích rad zaměstnaneckých pojišťoven

Ministerstvo práce a sociálních věcí se chystá obměnit dva členy dozorčích rad Vojenské zdravotní pojišťovny a Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra ČR. Václava Klusáka a Ingrid Štegmannovou by měl vystřídat Jiří Károly a Petr Hejduk. Návrh má projednat vláda.

 

„Současný člen dozorčí rady VoZP Mgr. Ing. Václav Klusák a současný člen dozorčí rady ZPMV Mgr. Ingrid Štegmannová, PhD. byli do funkce jmenováni ke dni 29. 1. 2015 vládou na návrh ministryně práce a sociálních věcí usnesením vlády č. 59 ze dne 28. 1. 2015. Vzhledem ke skutečnosti, že výše uvedení členové dozorčí rady VoZP a dozorčí rady ZPMV již nezastávají v rámci resortu Ministerstva práce a sociálních věcí odpovídající vedoucí funkce, a ke skutečnosti, že podle § 10 odst. 5 písm. a) Zákona je v kompetenci ministra práce a sociálních věcí navrhnout vládě odvolání a jmenování člena dozorčí rady zaměstnanecké pojišťovny, navrhuje ministryně práce a sociálních věcí vládě, aby usnesením odvolala z funkce výše uvedené členy dozorčích rad VoZP a ZPMV a jmenovala ředitele odboru rozvoje a bezpečnosti ICT Ministerstva práce a sociálních věcí Mgr. Jiřího Károlyho členem dozorčí rady VoZP a náměstka pro řízení Sekce řízení úřadu Ministerstva práce a sociálních věcí Ing. Petra Hejduka členem dozorčí rady ZPMV,“ uvádí předkládací zpráva. Vláda má v každé dozorčí radě zdravotních pojišťoven tři zástupce; po třech zástupcích mají také odbory a zaměstnavatelé.

„Obsazení dozorčích rad se měnilo kvůli nové organizační struktuře a proto, že se měnila pozice řady lidí i v návaznosti na služební zákon,“ zdůvodňuje mluvčí MPSV Petr Habáň.

Jiří Károly vystudoval Policejní akademii ČR a následně mezi lety 1996 a 2003 pracoval u Policie ČR. Dalších šest let působil jako podnikatel v oblasti ekonomického a organizačního poradenství, detektivní a zprostředkovatelské činnosti. Mezi lety 2010 a 2014 byl ředitelem bezpečnosti a předsedou dozorčí rady firmy Femax a.s. Od roku 2014 pracuje na MPSV jako ředitel odboru rozvoje a bezpečnosti ICT.

Petr Hejduk vystudoval Fakultu financí na Vysoké škole ekonomické. V letech 1998 až 2014 pracoval v City Bank, mimo jiné jako provozní ředitel pro ČR a SR. Od roku 2014 působí na MPSV, od letošního dubna jako náměstek řízení sekce pro řízení úřadu.

-mk-