Zájemci o studium medicíny budou mít v sobotu možnost dozvědět se více o přijímacím řízení a studentském životě na 1. LF UK. Foto: 1.LF UK

1. lékařská fakulta UK otevře v sobotu dveře veřejnosti

Zájemci o studium všeobecného a zubního lékařství i nelékařských oborů mohou v sobotu 7. ledna 2017 od 10.00 do 13.00 navštívit pražskou 1. lékařskou fakultu Univerzity Karlovy. Dovědí se podrobnosti o fakultě a oborech, které zde lze v akademickém roce 2017/2018 studovat, o přijímacím řízení i o studentském životě. Budou se moci také podívat na vybraná pracoviště fakulty – mimo jiné do výjimečně otevřeného Anatomického a Stomatologického muzea s unikátními exponáty.

 

Na přednáškách se seznámí s podmínkami pro přijetí ke studiu v příštím akademickém roce. „Ve srovnání s minulým přijímacím řízením jsme zavedli několik změn. Pro uchazeče o studium všeobecného lékařství jsme navýšili bonifikaci za dobrý prospěch z matematiky z dosavadních 10 na 20 bodů. Dále jsme poněkud zpřísnili pravidla pro přijetí ke studiu zubního lékařství bez přijímacího řízení – uchazeč musí mít nyní studijní průměr na střední škole 1,00, namísto dosavadního 1,02,“ uvedl děkan 1. lékařské fakulty profesor Aleksi Šedo.

„Dobrý prospěch v matematice je určitým svědectvím o tom, že uchazeč má ‚dar myslet‘. Je prokázáno, že výsledky studia matematiky velmi dobře předpovídají další studijní úspěch, bez ohledu na obor. Pro studium medicíny jsou schopnost a ochota osvojit si mnoho informací a zároveň s nimi kvalitně pracovat nezbytné a neoddělitelné,“ vysvětlil děkan, proč se vedení fakulty rozhodlo bonifikaci zavést. „Již první dva roky nasvědčují, že to byl krok správným směrem, a proto jsme se rozhodli zisk bodů za dobrý prospěch v matematice zdvojnásobit,“ dodal profesor Aleksi Šedo.

Proděkanka profesorka Jana Dušková doplnila, že několik dalších změn se týká i nelékařských oborů. Ke studiu fyzioterapie mohou být nově přijati studenti, kteří měli na střední škole studijní průměr 1,00, bez přijímacího řízení. Uchazeči o bakalářský obor adiktologie nebudou již muset skládat ústní zkoušky a taktéž přijímací řízení na navazující magisterské studium adiktologie bude bez ústní zkoušky, ale zato navíc se znalostním testem z adiktologie.

Podrobnosti o Dni otevřených dveří 1. LF UK najdete zde, podrobnosti o podmínkách přijetí ke studiu zde.

-TZ 1. LF-