Vlevo náměstkyně MZ Lenka Teska Arnoštová, vpravo Jaroslav Svejkovský, uprostřed ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík.

Ministr pokřtil knihu Zdravotnictví a právo. Je určena právníkům, lékařům i pacientům

Advokát a dlouholetý člen Legislativní rady vlády Jaroslav Svejkovský, náměstkyně ministra zdravotnictví Lenka Teska Arnoštová a soudce Nejvyššího soudu Petr Vojtek jsou hlavními autory publikace Zdravotnictví a právo, která byla pokřtěna včera v pražské restauraci Nebozízek. Kmotry knihy se stali i ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík a rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima.

Reprezentativní uvedení publikace do světa je dáno její výjimečností, je první a jedinečná svým rozsahem a zaměřením. Je určena nejen právníkům, ale všem, kdo působí ve zdravotnictví, tedy lékařům, zdravotnickým profesionálům, pracovníkům managementu zdravotnických zařízení a pojišťoven, farmaceutických firem, ale také pacientům a v neposlední řadě i studentům podrobný přehled aktuální české legislativy.

Každá část se uceleným a velmi přehledným způsobem věnuje danému tématu, ať se jedná o problematiku poskytovatelů zdravotnických služeb, zdravotního pojištění, zdravotnických pracovníků, léčiv, ale také otázky správních deliktů, občanskoprávní či trestní odpovědnosti. Rozsáhlá část je věnována klíčovému vztahu ve zdravotnictví, tedy vztahu pacienta – občana a poskytovatele – zdravotnického zařízení – lékaře, zdravotníka.

-cik-, Foto: autor

Tři hlavní autoři, zleva: soudce NS Petr Vojtek, náměstkyně MZ Lenka Teska Arnoštová a advokát Jaroslav Svejkovský.
Tři hlavní autoři, zleva: soudce NS Petr Vojtek, náměstkyně MZ Lenka Teska Arnoštová a advokát Jaroslav Svejkovský.
Širší autorský kolektiv, spolu s těmi, kteří knížku pokřtili. Zcela vlevo rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima, uprostřed v červené kravatě Filip Vrubel a po jeho pravici v popředí Martin Balada - oba pracovali svého času také na MZ.
Širší autorský kolektiv, spolu s těmi, kteří knížku pokřtili. Zcela vlevo rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima, uprostřed v červené kravatě Filip Vrubel a po jeho pravici v popředí Martin Balada – oba pracovali svého času také na MZ.
Ta hodně štěstí...
Tak hodně štěstí…
Ministr zdravotnictví přeje publikaci brzký dotisk a sobě, aby mu byla ku pomoci až jí bude jako pacient sám potřebovat.
Ministr zdravotnictví přeje publikaci brzký dotisk a sobě, aby mu byla ku pomoci až jí bude jako pacient sám potřebovat.