Lékař Karel Lukeš je ředitelem Nemocnice Podlesí v Třinci od roku 2011. Nyní v rámci firmy Agel bude řídit nemocnice dvě. Foto: Agel

Novým ředitelem Vítkovické nemocnice v Ostravě je Karel Lukeš, který už řídí i Nemocnici Podlesí

Vítkovickou nemocnici v Ostravě, která patří mezi zdravotnická zařízení společnosti Agel, vede od tohoto týdne Karel Lukeš. Od roku 2011 je ředitelem v dalším zařízení Agelu, Nemocnici Podlesí v Třinci na Frýdecko-Místecku. Ve Vítkovicích bude i předsedou představenstva, stejně jako v Třinci. ČTK to řekla mluvčí Agelu Radka Miloševská.

 

„S dosavadním ředitelem Petrem Kovaříkem jsme se domluvili na rozvázaní pracovního poměru,“ řekla Miloševská. Blíže výměnu ředitele nechtěla komentovat. Kovařík byl ředitelem Vítkovické nemocnice od loňského srpna.

„V nové funkci ve Vítkovické nemocnici bych rád navázal na práci, kterou zde odvedlo předchozí vedení. Rád bych se zaměřil na další rozvoj nemocnice a zvýšení efektivity její činnosti. Společně se všemi zaměstnanci nemocnice upevníme její postavení v systému ostravského a moravskoslezského zdravotnictví,“ uvedl Lukeš.

Jednačtyřicetiletý Lukeš je zkušeným manažerem. Promoval v roce 1999 na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity v Brně. V Nemocnici Podlesí v Třinci, kterou od roku 2011 úspěšně vede, působil od roku 2001 jako kardiochirurg.

-čtk-