Alzheimercentrum provozuje devět center po republice. Koncem loňského roku firma uváděla, že jejich počet chce ještě navýšit. Foto: Alzheimercentrum.cz

ÚOHS začal posuzovat vstup investora do pečovatelských center

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) se začal zabývat majetkovým vstupem společnosti UNICAPITAL Healthcare do sítě specializovaných center pro nemocné Alzheimerovou chorobou. Konkrétně do společnosti Alzheimer centrum pp a Alzheimercentrum Admin, kterou dosud vlastnili napůl Jaroslava Jůzová a Aleš Kulich. Vyplývá to z oznámení na webu ÚOHS.

 

ÚOHS bude posuzovat oblast poskytování sociálních služeb a komplexní ošetřovatelské péče osobám trpícím Alzheimerovou chorobou a ostatními druhy demencí. Rozhodnout o povolení fúze by měl do měsíce. Podle oznámení budou Kulich, Jůzová a UNICAPITAL Healthcare Alzheimer centra kontrolovat společně. Přesné podíly úřad nezveřejňuje. Transakce se týká i Alzheimercentra Slovakia.

Alzheimerova choroba je postupující, degenerativní onemocnění, které ničí mozek. Provází je porucha myšlení, paměti i úsudku. Nemocný ztrácí paměť i běžné návyky, schopnost orientace v čase a prostoru, přestává být schopen komunikace i samostatného pohybu, nepoznává své blízké.

Alzheimercentrum provozuje devět center po republice. Koncem loňského roku firma uváděla, že jejich počet chce ještě navýšit.

Alzheimerovu nemoc má 140.000 Češek a Čechů a se stárnutím nemocných přibývá. V roce 2050 jich může být v ČR 225.000. Ve zdravotnických a sociálních zařízeních se léčí minimum, tři čtvrtiny jsou v péči rodin, kterým se dostává jen velmi malé nebo žádné pomoci.

-čtk-