Nové sofistikované lůžko Multicare pro náročné prostředí ARO a JIP. Linet Group je evropská jednička ve výrobě zdravotnických lůžek a antidekubitních matrací. Foto: Linet

Linet koupil pronajímatele zdravotnických lůžek Derma Pro Tech

Výrobce zdravotnických lůžek Linet koupil francouzského pronajímatele zdravotnických lůžek Derma Pro Tech, společnost tak rozšíří služby. ČTK o tom včera informovala Daniela Vinšová z komunikační agentury. Linet sídlí v nizozemském Dordrechtu, lůžka vyrábí v německém Wickede a v Želevčicích u Slaného. Zaměstnává zhruba 1500 lidí.

 

Společnost Derma Pro Tech bude součástí společnosti Linet France. „Díky této strategické akvizici rozšiřujeme naši působnost v oblasti služeb pronájmu ve Francii a získáváme přístup k novým regionům a zákazníkům,“ uvedl generální ředitel společnosti Linet Group a prezident společnosti Linet France Tomáš Kolář.

Podle něj je pronájem lůžek jedním ze základních kamenů podnikání Linetu ve Francii. „Právě jsme obnovili smlouvu o pronájmu s organizací APHP, která je největší smlouvou o pronájmu v Evropě a pokrývá přibližně 40 nemocnic v Paříži,“ doplnil Kolář.

Linet Group je evropská jednička ve výrobě zdravotnických lůžek a antidekubitních matrací (zabraňujících vzniku proleženin). Společnost nabízí i kompletní servisní řešení pro nemocnice, pečovatelské domy a domovy důchodců.

Letos začala ve Slaném v ostrém provozu fungovat nový výrobní hala Linetu, její maximální kapacita dosáhne až 40.000 lůžek ročně a novou práci v ní najde více než 150 zaměstnanců.

V obchodním roce 2014/2015 činily tržby společnosti 2,6 miliardy korun, o rok později vzrostl nekonsolidovaný výsledek tržeb o 27 procent na zhruba 3,3 miliardy. Odhady výsledků za uplynulý obchodní rok, který skončil v březnu, zatím společnost nezveřejnila, ale očekává další růst.

-čtk-