Mzdy lékařů liberecké nemocnice vzrostly za poslední čtyři roky o pětinu, v průměru berou lékaři více než 80.800 korun měsíčně. Mzdy sester vzrostly za stejné období o čtvrtinu a v průměru berou téměř 35.000 korun. Foto: Firmy.cz

Liberecká nemocnice vyplatí zaměstnancům desetitisícové odměny

Krajská nemocnice Liberec vyplatí díky dobrému hospodaření svým zaměstnancům mimořádné odměny v průměru 10.000 korun. Za prvních šest měsíců letošního roku vykázalo největší zdravotnické zařízení v kraji zisk zhruba 50 milionů korun a velkou část těchto peněz chce vedení rozdělit zaměstnancům. Mzdy jsou prioritou, protože dobře odměněný a motivovaný zaměstnanec je tím nejlepším, čím se nemocnice může pochlubit, řekl ČTK generální ředitel Luděk Nečesaný.

 

„Jsme si vědomi, že se všichni zaměstnanci na výsledku podíleli, proto každého, napříč všemi profesemi v nemocnici, od pomocného personálu přes střední zdravotnický až po lékaře, odměníme jednorázovým bonusem. A pokud se i v dalším pololetí bude dařit, opět peníze zamíří k zaměstnancům,“ řekl Nečesaný. Peníze rozdělené na odměnách nejsou podle něj na úkor investic. Díky mzdové politice a motivačnímu systému se podle něj nemocnice nepotýká s tak dramatickým nedostatkem personálu jako jiná zdravotnická zařízení.

Mzdy lékařů liberecké nemocnice vzrostly za poslední čtyři roky o pětinu, v průměru berou lékaři více než 80.800 korun měsíčně. Mzdy sester vzrostly za stejné období o čtvrtinu a v průměru berou téměř 35.000 korun. Přesto i liberecké nemocnici lékaři a sestry chybí, nejcitelněji se to projevuje v kardiocentru, kde chybí čtyři lékaři a vypomáhat musí specialisté z pražských nemocnic. Nemocnice ale hledá specialisty také například pro gynekologii nebo plicní oddělení, lékaře přijme i pro ARO, chirurgii, neurologii a další oddělení.

Krajská nemocnice Liberec je akciovou společností, kde je největším vlastníkem Liberecký kraj a menšinové podíly drží města Liberec a Turnov. Slouží nejen 440.000 obyvatelům kraje, ale traumatologie či neurochirurgie ošetřují pacienty z celé země. Od 1. ledna 2014 se nemocnice sloučila s Panochovou nemocnicí Turnov. Vzniklo tak zdravotnické zařízení s 1126 lůžky, které zaměstnává 2450 lidí. Nemocnice loni dosáhla výnosů 2,961 miliardy korun a její hospodaření skončilo čtrnáctimilionovým ziskem.

-čtk-