Romana Jourdrenová . Foto: Archiv

Češka Romana Jourdrenová jmenována regionální generální ředitelkou GSK Consumer Healthcare

 

Romana Jourdrenová, která až doteď působila ve funkci generální ředitelky GSK (GSK) Consumer Healthcare pro Českou republiku a Slovensko, byla jmenována novou regionální generální ředitelkou pro střední a východní Evropu (region CEE). Ve funkci generálního ředitele pro Českou republiku a Slovensko ji nahradí Pavel Behenský, dosavadní obchodní ředitel.

 

V nové roli generální ředitelky pro region CEE bude Romana Jourdrenová zodpovědná za všechny aktivity GSK Consumer Healthcare napříč 30 trhy, z nichž nejdůležitější jsou Rusko, Polsko, Ukrajina, Česká republika, Slovensko, Rumunsko a Maďarsko.

 

Pavel Behenský.

Romana Jourdrenová má bohaté zkušenosti v oblasti marketingu, obchodu a celkového řízení firmy v sektoru spotřebního zboží. Předtím než začala v roce 2013 pracovat v GSK, působila ve společnostech Philips, EgonZehnder, Danone nebo Kimberly Clark. V posledně jmenované společnosti měla na starosti region střední Evropy a byla zodpovědná za aktivity v České republice, na Slovensku a v Maďarsku. Agendu spojenou s její novou pozicí bude jako rodilá Češka řídit z Varšavy, kde se nachází firemní ústředí pro region CEE, a zároveň se stane členem evropského vedení společnosti (European Leadership Team).

-TZ GSK-