Běžecký tým VZP se oproti loňsku více než dvojnásobně rozrostl a poslal tak na pomoc dětem skoro devětkrát tolik co loni. Foto: VZP

Tým VZP běžci vyběhal pro charitu 180 tisíc korun

Rovných 180 tisíc korun vydělal v minulých dnech na charitu tým VZP běžci. Při desetidenní charitativní akci Teribear hýbe Prahou, kterou organizuje nadace Terezy Maxové, naběhali členové týmu od 9. do 16. září na pražském Vítkově přesně 3 600 kilometrů. To je pro lepší představu přibližně stejná vzdálenost, jako mezi Prahou a izraelským Jeruzalémem.

 

Za každý uběhnutý kilometr přitom sponzoři přispěli nadaci částkou 50 korun. Celkem se akce zúčastnilo 465 týmů, mezi nimiž VZP běžci obsadili 5. místo. Celkový výnos z desetidenního běhu je více než 11 milionů korun, které pomohou dětem v obtížných životních situacích.

Běžecký tým VZP se do akce Teribear hýbe Prahou zapojil už loni. Tehdy desetičlenné družstvo naběhalo na pražské Letné skoro 450 kilometrů a na pomoc ohroženým dětem tak poslalo více než 22 tisíc korun.

Teribear hýbe Prahou je sportovně – charitativní akce, určená všem, kdo chtějí pomoci znevýhodněným dětem. Letos se od 7. do 16. září povedlo na pražském Vítkově podařilo díky běžcům vydělat 11 314 320 korun, tedy o 3,3 miliony více než loni.

-red-