Nejožehavější témata českého zdravotnictví proberou odborníci na konferenci Hospital Management

Na nejožehavější témata z oblasti zdravotnických nákupů, farmaceutického businessu a vůbec celého financování českého zdravotnictví se zaměří odborná konference Hospital Management, která proběhne v polovině příštího týdne v Olomouci. Fakultní nemocnice Olomouc pořádá už její třetí ročník. I v letošním roce byly do diskusního fóra pozvány špičky oboru – zástupci vedení velkých zdravotnických zařízení, čelní představitelé pojišťoven, státních regulačních orgánů i nadnárodních farmaceutických korporací. Odborníci se zaměří rovněž na problematiku nedostatku kvalifikovaného zdravotnického personálu, restrukturalizaci nemocnic nebo elektronizaci zdravotnictví.

 

„Do jednotlivých diskusních bloků přijaly pozvání osobnosti, které v českém zdravotnictví patří mezi uznávané špičky zejména v oblasti řízení nákupu léků a zdravotnického materiálu. Také v letošním roce se budeme zabývat řadou témat, která trápí české zdravotnictví. Jako lidé z praxe se chceme věnovat skutečným problémům včetně těch nejožehavějších. Nebojíme se o nich otevřeně mluvit a budeme se také v rámci diskuse snažit nacházet reálná řešení,“ podotkl za pořadatele konference Ing. Čeněk Merta, MBA, MPA, obchodní náměstek FN Olomouc.

Třetí ročník konference Hospital Management se uskuteční v prostorách Clarion Congress Hotel v Olomouci 1. a 2. listopadu. Pozvání pořadatelů přijali například PharmDr. Lenka Vostálová, Ph.D., ředitelka sekce cenové a úhradové regulace Státního ústavu pro kontrolu léčiv, MUDr. Tomáš Gottvald, generální ředitel Nemocnice Pardubického kraje, MUDr. Radek Maráček, předseda představenstva Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně, MUDr. Roman Sýkora, Ph.D., ředitel Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje nebo MUDr. Pavel Frňka, ředitel strategie Svazu zdravotních pojišťoven ČR.

Podle diskutovaných témat je konference rozdělena do jednotlivých panelů nazvaných E-Healt a telemedicína pro klinickou praxi, Skutečné problémy českého zdravotnictví a návrhy politických stran na jejich řešení, Nemocniční nákupy v aktuálním tržním prostředí, Efektivní prodej léků v česky regulovaném prostředí nebo Kulatý stůl našich plátců zdravotní péče, regulačních autorit a samotných poskytovatelů. Podrobný program konference je dostupný na stránkách marketing.fnol.cz.

Bc. Egon Havrlant

tiskový mluvčí

Fakultní nemocnice Olomouc