Nemocnice v České Lípě je druhým největším zdravotnickým zařízením v Libereckém kraji. Se svými 488 lůžky slouží pro spádovou oblast se 120.000 a v létě až 150.000 obyvateli. Foto: Wikipedie

Ředitelem českolipské nemocnice zůstal Pavel Marek

Ředitelem krajské Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa zůstal Pavel Marek. Manažer, který dříve působil jako generální ředitel sklářské společnosti Preciosa-Lustry v Kamenickém Šenově, byl řízením nemocnice pověřen letos v únoru. Včera ho ve funkci generálního ředitele potvrdilo na základě doporučení výběrové komise představenstvo nemocnice. ČTK o tom informovala mluvčí nemocnice Kateřina Amrichová. Do konkurzu se přihlásili tři uchazeči, zúčastnili se ho dva.

 

„Během necelého roku, co jsem byl pověřen řízením této nemocnice, se podařilo stabilizovat manažerský tým, zajistit fungování nejvíce ohrožených oddělení a především zahájit dlouhou cestu k nastavení slušné nemocnice,“ řekl ČTK po svém potvrzení ve funkci Marek.

Nemocnice v České Lípě je druhým největším zdravotnickým zařízením v Libereckém kraji. Se svými 488 lůžky slouží pro spádovou oblast se 120.000 a v létě až 150.000 obyvateli. Jiná nemocnice na Českolipsku není. Zařízení zaměstnává zhruba 840 lidí, z toho je 112 lékařů a asi 450 sester. Loni tam bylo hospitalizováno téměř 18.000 pacientů, dalších 284.000 lidí prošlo ambulancemi. Nemocnice s obratem přes 767 milionů korun skončila loni ve ztrátě téměř 25 milionů. Do léta zanedbávané nemocnice kraj v posledních letech výrazně investuje.

Liberecký kraj letos vypsal výběrové řízení nejen na ředitele nemocnice v České Lípě, ale i na ředitele krajské záchranné služby a také největší nemocnice v Liberci. Luděk Nečesaný, který libereckou nemocnici vede od července 2013, chce ještě letos skončit, aby se mohl soustředit na vyřešení osobních problémů. Mimo jiné je jedním ze tří obžalovaných v případu korupce. Do konkurzu se nepřihlásil. „Do konkurzu na ředitele liberecké nemocnice se přihlásilo devět kandidátů, jeden byl kvůli nesplnění kvalifikačních požadavků vyřazen,“ uvedla mluvčí krajského úřadu Markéta Žitná. Výběrová komise podle ní zasedne 11. října.

-čtk-