Pro koupi domu se včera v brněnském hotelu Voroněž vyslovilo 236 delegátů sjezdu, 45 bylo proti, 13 se zdrželo. Foto: TC

Lékařská komora koupí nemovitost v Praze 9, vybuduje tam Dům lékařů

Česká lékařská komora (ČLK) koupí starší vícepodlažní nemovitost v Praze 9 a promění ji v Dům lékařů. Sjezd komory včera velkou většinou záměr schválil a pověřil prezidenta Milana Kubka, aby obchod dohodl se současným majitelem a uzavřel smlouvu. Komora si vezme úvěr, řekl ČTK prezident komory Milan Kubek.

 

Ve sjezdovém usnesení není uvedená přesná cena, za kterou lékaři dům získají. Kubek také apeloval na účastníky sjezdu, aby nešířili informace o tom, kterou budovu komora chce, dokud nebude transakce dotažená do konce. Lékaři o záměru diskutovali za zavřenými dveřmi.

„Naším cílem je vytvořit školicí centrum s posluchárnou, několika seminárními místnosti, aby se lékaři měli kde vzdělávat. ČLK garantuje ročně asi 4000 vzdělávacích akcí, několik stovek jich sama organizuje,“ řekl Kubek.

Dům lékařů se také výhledově stane sídlem komory, případně i některých dalších lékařských spolků či organizací. Cílem je přispět tak ke sjednocování lékařského stavu.

„Lékařské komory a asociace ve světě podobné domy mají a je na čase, aby lékařská komora vybudovala něco takového i pro české lékaře,“ uvedl Kubek. Komora chce využít současných výhodných úrokových sazeb, vezme si úvěr.

Pro koupi se vyslovilo 236 delegátů sjezdu, 45 bylo proti, 13 se zdrželo.

-čtk-