MUDr. Alena Šteflová, dosavadní ředitelka kanceláře WHO, se na ministerstvo zdravotnictví vrací po 14 letech. Tentokráte však ve funkci náměstkyně ministra. Foto: MZČR

Novou náměstkyní ministra zdravotnictví se stala Alena Šteflová

 

Ministr zdravotnictví dnes představí svou novou náměstkyni Alenu Šteflovou. Obsadil totiž jeden ze dvou postů politických náměstků, které jsou nyní volné. Šteflová nahradí Lenku Tesku Arnoštovou, která z funkce odstoupila a převezme její portfolio pacientských organizací. Nejdůležitější rolí nové náměstkyně ovšem bude propojení vedení ministerstva s Českou lékařskou společností Jana Evangelisty Purkyně, v níž je Šteflová členkou předsednictva. Dnes také ministr podepíše s předsedou ČLS JEP profesorem Štěpánem Svačinou memorandum o vzájemné spolupráci.

 

Lékařka Alena Šteflová začínala kariéru v Krajské hygienické stanici Středočeského kraje. Dvanáct let pracovala na ministerstvu zdravotnictví na různých pozicích – poradkyně hlavního hygienika, vedoucí oddělení ambulantní a primární péče, ředitelka odboru pro vědu a výzkum. Od roku 2003 až do současnosti je ředitelkou kanceláře Regionální úřadovny WHO pro Evropu.

-cik-