Šest krajských nemocnic, které fungují jako příspěvkové organizace, kraj před několika lety sloučil do takzvaných personálních unií, kdy vždy dvě nemocnice mají společné vedení. Ve Třinci se ale personální unie neosvědčila a mají tak vlastního ředitele, kterým se nyní stal Zdeněk Matušek. Foto: Firmy.cz

Nemocnici Třinec od března povede kardiolog Zdeněk Matušek

Nemocnici v Třinci na Frýdecko-Místecku od března povede nový ředitel. Rada kraje včera rozhodla, že do čela krajské nemocnice bude jmenován kardiolog Zdeněk Matušek. Výběrové řízení na tuto pozici bylo vypsáno na základě listopadové rezignace Tomáše Stejskala. Důvodem jeho odchodu tehdy byly napjaté personální vztahy a atmosféra v nemocnici, ředitel rezignoval ke konci roku. ČTK to řekla Miroslava Chlebounová z krajského úřadu.

 

„O místo nového ředitele se přihlásilo celkem šest uchazečů. Jedna přihláška nebyla kompletní a byla vyřazena,“ uvedl náměstek hejtmana Martin Gebauer (ANO). V prvním kole výběrového řízení se tak představilo pět zájemců, ve druhém kole byl vybrán Matušek. „Věřím, že Zdeněk Matušek bude pro fungování třinecké nemocnice přínosem. Kromě toho, že je uznávanou lékařskou osobností, také detailně zná prostředí fungování nemocnice, což je nepopiratelně výhodou,“ uvedl Gebauer. Podle něj při výběru nového ředitele hrála důležitou roli i propracovaná vize budoucího fungování nemocnice.

„Přednostně se chci zaměřit na zlepšení vzájemné komunikace mezi jednotlivými primariáty, stabilizaci personálu a zahájení jednání se zdravotními pojišťovnami o rámcových smlouvách na úhradu zdravotní péče na dalších pět let,“ uvedl Matušek.

Šest krajských nemocnic, které fungují jako příspěvkové organizace, kraj před několika lety sloučil do takzvaných personálních unií, kdy vždy dvě nemocnice mají společné vedení. Původní třinecký ředitel Stejskal tak zároveň působí i jako ředitel nemocnice ve Frýdku-Místku a v této funkci i zůstal. Právě v Třinci se ale personální unie neosvědčila, protože část lékařů odmítala management pocházející z Frýdku-Místku. Nadále tak mají společného ředitele jen nemocnice Opava a Krnov a Havířov s Karvinou.

-čtk-