Psychiatrická nemocnice Písek se v roce 2015 přestěhovala do zrekonstruované budovy v prostorách Žižkových kasáren. Zvýšila se tak její kapacita z 57 až na současných 112 lůžek. Foto: PNP

Penta koupila Psychiatrickou nemocnici Písek

Penta Hospitals koupila od holdingu RG Investment Psychiatrickou nemocnici Písek. Začlení ji do stávající sítě čtyř nemocnic a dalších zdravotnických zařízení, které v Česku provozuje. Penta to včera oznámila v tiskové zprávě. Cenu nezveřejnila.

 

Písecká psychiatrická nemocnice podle ředitelky Penta Hospitals ČR Barbory Vaculíkové zapadá do dlouhodobé strategie skupiny. „Nemocnice je moderní vysoce specializované pracoviště v dobré kondici a se zkušeným týmem lékařů a zdravotnickým personálem. Potenciál vidíme ve spolupráci s Nemocnicí Ostrov, která je lídrem v psychiatrické péči v Karlovarském kraji,“ uvedla.

Psychiatrická nemocnice v Písku poskytuje následnou a dlouhodobou lůžkovou péči, ambulantní službu, rehabilitaci, ošetřovatelskou péči v sociálním prostředí pacienta nebo paliativní péči. Její služby navážou na nemocnici Ostrov, která má akutní psychiatrická lůžka. Penta Hospitals vedle Ostrova vlastní Nemocnici Vrchlabí a ambulantní zařízení v Karlových Varech. Dále provozuje Nemocnici Sokolov a Nemocnici Sušice. Další desítky nemocnic vlastní nebo provozuje na Slovensku a v Polsku.

„Vstup silného investora je pro naši nemocnici dobrou zprávou. Ve spojení s našimi dlouholetými profesními zkušenostmi bude možné nemocnici dále rozvíjet ve prospěch pacientů, ale také zaměstnanců,“ dodal primář nemocnice Robert Kučera.

Nemocnice se v roce 2015 přestěhovala do zrekonstruované budovy v prostorách Žižkových kasáren. Zvýšila se tak její kapacita z 57 až na současných 112 lůžek. Vedle toho mohla nabídnout i kvalitnější ambulantní péči. Nemocnice vznikla v roce 1997 jako detašované pracoviště Psychiatrické léčebny Dobřany. Od roku 2009 funguje v rámci akciové společnosti Písecká zdravotní.

Penta Hospitals se v současnosti uchází o koupi Lužické nemocnice v Rumburku a nedávno také projevila zájem o provozování pražské Nemocnice Na Františku.

Mateřská Penta Investments je středoevropská investiční skupina založená v roce 1994. Vedle zdravotnictví působí ve finančních službách, výrobě, maloobchodu, realitním developmentu a mediálním byznysu. Její portfoliové společnosti zaměstnávají více než 32.000 lidí, hodnota aktiv skupiny dosáhla v roce 2016 více než 8,5 miliardy eur. Penta působí ve více než deseti evropských zemích a má své zastoupení v Praze, Bratislavě a Varšavě.

-čtk-