Nemocnice v Litomyšli, Ústí nad Orlicí a Svitavách povede kardiolog Kajzr. Foto: Foto: nempk.cz

Tři nemocnice Pardubického kraj povede kardiolog Kajzr

Novým ředitelem krajských nemocnic v Litomyšli, Ústí nad Orlicí a Svitavách bude od 1. března kardiolog Jaroslav Kajzr. Kraj to uvedl v tiskové zprávě. Místo je delší dobu neobsazené. Nemocnice vedl někdejší ministr zdravotnictví Tomáš Julínek, který loni v polovině roku skončil na vlastní žádost.

 

„Pan doktor Kajzr obstál v rámci výběrového řízení jak pro své bohaté manažerské dovednosti, tak lékařské schopnosti. Ihned po nástupu na něj čeká řada velkých úkolů včetně realizace záměru centrálního příjmu v Orlickoústecké nemocnici,“ uvedl krajský radní Ladislav Valtr (ODS).

Do konkurzu se přihlásilo pět zájemců. Kajzr je v současné době primářem interního oddělení vrchlabské nemocnice a zároveň lékařským ředitelem Penta Hospitals CZ pro kardiologii, 12 let pracoval ve Velké Británii. Podle něj se tam například efektivněji využívá vysoce specializovaná péče, která se koncentruje v centrech s největší zkušeností a nejlepšími výsledky v dané oblasti.

„Za příklad hodný následování pak považuji i snížení administrativní zátěže zdravotníků a delegaci této zodpovědnosti na administrativní síly. Zdravotníci tak mají více času na péči o svoje pacienty a je to i ekonomicky výhodné,“ uvedl Kajzr, který nastoupí do funkce na plný úvazek.

Julínek podle informací kraje skončil proto, že měl problémy s komunikací s vedením společnosti, představiteli kraje a hlavně pracovníky nemocnice od primářů až po technický personál. Problémy byly dlouhodobé, uvedlo tehdy hejtmanství. Julínek se k odchodu mediálně nevyjádřil.

-čtk-