Nový ředitel VFN profesor David Feltl,dostal od výběrové komise suverénně nejvíce hlasů. Foto: Wikipedie, archiv

Ministr jmenoval profesora Feltla ředitelem VFN

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch jmenoval Davida Feltla novým ředitelem Všeobecné fakultní nemocnice. Rozhodl se tak na základě většinového doporučení výběrové komise složené z jednadvaceti představitelů odborných společností, profesních komor, vzdělávacích institucí, odborů, ministerstva zdravotnictví a nemocnic. David Feltl nastoupí do čela nemocnice 18. února 2019. Ministerstvo to uvedlo v tiskové zprávě.

 

„Podle většinového názoru odborné komise byl pan David Feltl nejkvalitnější kandidát a já plně respektuji výsledek výběrového řízení. Věřím, že v nové funkci zúročí své dlouholeté manažerské zkušenosti jak z Všeobecné fakultní nemocnice, tak z Fakultní nemocnice Ostrava. Je pro mě důležité, aby pan ředitel co nejdříve přijal nápravná opatření v návaznosti na výsledky poslední ministerské kontroly, která ukázala znepokojivé nálezy. Jeho prioritním úkolem bude prověřit všechny smluvní vztahy a nastavit efektivní a udržitelné hospodaření nemocnice,“ uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Jak už dříve uvedl Zdravotnický deník, komise profesora Feltla vybrala z 8 uchazečů, on sám získal 12 hlasů, Ján Dudra (bývalý ředitel Agelu) 8 a Jan Bříza (současný náměstek VFN) jeden hlas. Ostatní uchazeče nepodpořil žádný člen komise.

Profesor David Feltl je v současnosti ředitelem Onkologického centra Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. Dlouhá léta působil v Ostravě jako přednosta Onkologické kliniky Fakultní nemocnice Ostrava. Předtím pracoval ve FN Královské Vinohrady a v Nemocnici Na Bulovce. V roce 2014, kdy se stal tehdejší ředitel ostravské fakultní nemocnice Svatopluk Němeček ministrem zdravotnictví, David Feltl, který byl jeho náměstkem, dočasně převzal řízení celé nemocnice. Po ukončení Němečkova ministrování se ale s Ostravou rozloučil a vrátil se do Prahy.

-TZ MZ, red-