Náramky pro vězně: Ministerstvo autoremedurou napravuje chyby v tendru

Kromě rozkladu, který Probační a mediační služba podala proti prvostupňovému rozhodnutí antimonopolního úřadu, chce ministerstvo spravedlnosti zkusit vybrat dodavatee náramků znova. A to z dosavadních uchazečů v souladu s rozhodnutím ÚOHS. Zástupci resortu to uvedli na čtvrteční schůzi finančního podvýboru ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny.

Podpis smlouvy dodavatele Elektronického monitorovacího systému (EMS) pro vězně je zatím v nedohlednu. Podle ÚOHS chybovala probační služba tím, že požadovala odůvodnění pouze některých dílčích položek nabídky SuperComu. Pro výši celkové nabídkové ceny prý byly podstatné i položky další, o které se zadavatel nezajímal, avšak bez jejichž odůvodnění nemohl uzavřít, že ze strany SuperComu došlo k odůvodnění existence mimořádně nízké nabídkové ceny.

„Vzali jsme na vědomí zprávu o dosavadním průběhu zakázky na EMS. Na příští jednání 6.září zveme ministra Pelikána, aby objasnil postup resortu z hlediska rozhodnutí ÚOHS. Vyjádřil jsem osobní znepokojení nad dosavadním stavem veřejné zakázky z hlediska toho, že se opakovaně posouvají termíny pro realizaci projektu,“ řekl České justici po jednání předseda podvýboru Martin Plíšek (TOP 09). Původně měla být celá zakázka uzavřena již během letošního března.

Ministerstvo už dříve zdůraznilo, že rozhodnutí antimonopolního úřadu neruší tendr, který dále pokračuje. „Ve vztahu k zakázce pak v rámci autoremedury zároveň zrušil některé své dílčí úkony a koná nyní veškeré kroky k tomu, aby zakázka byla ukončena bez jakýchkoliv pochybností o správnosti celého procesu. Lze očekávat, že o výsledku této aktivity bude zadavatel moci informovat v průběhu července 2017,“ uvedl zadavatel, tedy ministerstvo, ve zprávě pro poslance. Ministerstvo již také nabralo pět pracovníků, kteří připravují ostrý provoz EMS. Ti obsadili tabulková místa, přestože projekt ještě neběží. „Kromě vlastní pracovní náplně se pracovníci odboru od června 2017 podílí na agendě odboru vězeňství,…

Celý článek si můžete přečíst v MEDIA NETWORK MAGAZÍNU.
Přístupný je pro předplatitele.

Jste-li předplatitel, přihlásit se můžete zde.Přihlásit

Chcete-li se stát předplatitelem, jděte zde.Předplatit

(epa)