Ministerstvo připravilo pravidla pro fungování generátoru náhodného přidělování věcí

Ministerstvo spravedlnosti předložilo vyhlášku, kterou se upravují náležitosti tzv. generátoru náhodného přidělování věcí v insolvenčním řízení. Generátor byl zaveden do zákona o soudech a soudcích již v roce 2017, přičemž fungovat by měl od 1. března letošního roku.

Stručná vyhláška obsahuje pravidla pro použití generátoru a povinnost upravit rozvrh práce soudu pro případy, kdy generátor nebude moci být použit, například v případě technické závady. Součástí vyhlášky je i matematický algoritmus s jehož využitím bude generátor věci přidělovat.

Matematický algoritmus používaný generátorem přidělování

Tento algoritmus bude zohledňovat počet soudních oddělení vyřizujících insolvenční věci, podíl jednotlivých soudních oddělení na nápadu nových věcí, počet věcí přidělených do jednotlivých soudních oddělení podle pravidel rozvrhu práce generátorem, počet věcí přidělených do jednotlivých soudních oddělení podle pravidel rozvrhu práce jinak než generátorem přidělování, počet věcí vyřizovaných jednotlivými soudními odděleními a specializace jednotlivých soudních oddělení. Institut náhodného přidělování věcí generátorem prosazoval bývalý ministr spravedlnosti Robert Pelikán, jehož plánem bylo využít jej pro mnohem širší soudní agendu. Současná podoba je výsledkem kompromisu jak v rámci justice, tak v zákonodárných sborech s tím, že pokud se osvědčí v insolvenční agendě, bude se jeho využití 03rozšiřovat.…

Celý článek si můžete přečíst v MEDIA NETWORK MAGAZÍNU.
Přístupný je pro předplatitele.

Jste-li předplatitel, přihlásit se můžete zde.Přihlásit

Chcete-li se stát předplatitelem, jděte zde.Předplatit