Po roční misi na ministerstvu zdravotnictví se profesorka Martina Koziar Vašáková naplno vrací k medicíně a vědecké práci. Foto: Martin Kovář

Náměstkyně pro zdravotní péči profesorka Vašáková odchází v polovině dubna z ministerstva

„Není na tom nic mystického. Končí mi roční doba určitá a i má odborná mise.“ Těmito slovy potvrdila profesorka Martina Koziar Vašáková informaci Zdravotnického deníku o tom, že v polovině dubna opustí funkci náměstkyně ministerstva zdravotnictví pro zdravotní péči. V té době bude v ministerské funkci právě rok, nastoupila loni v dubnu za ministra Petra Arenbergera.

Se současným ministrem Vlastimilem Válkem se Vašáková rozchází v dobrém. „Cítím výraznou potřebu naplno se vrátit do nemocnice a k vědě a výzkumu. Pana ministra jsem informovala o mém rozhodnuti nepokračovat ve funkci náměstka, respektoval jej a dohodli jsme se na další odborné spolupráci, kdykoli bude potřeba,“ dodala Vašáková s tím, že termín anoncovala ministrovi s takovým předstihem, aby „zajistila kontinuitu a stihla řadu věcí dokončit a předat“.

Prof. MUDr. Martina Koziar Vašáková, Ph.D. je přednostkou Pneumologické kliniky 1. LF UK a Fakultní Thomayerovy nemocnice v Praze a předsedkyní České pneumologické a ftizeologické společnosti (ČPFS) ČLS JEP.

Tomáš Cikrt