Vláda by zítra měla jmenovat tři nové členy do správních rad zdravotních pojišťoven. Foto: Public Domain Pictures

Do správních rad zdravotních pojišťoven by vláda měla jmenovat tři nové členy

Vláda by zítra měla jmenovat tři nové členy do správních rad zdravotních pojišťoven. První z nich je senátor Karel Zitterbart, který by měl zasednout ve správní radě VZP, dále náměstek ministra zdravotnictví Jakub Dvořáček, jenž je navržen do správní rady ZP MV ČR, a do třetice jde o Evu Gajdošovou z ministerstva financí, která zamíří do správní rady ZP Škoda.

Vláda by zítra měla na návrh místopředsedy vlády a ministra zdravotnictví jmenovat Karla Zitterbarta, Jakuba Dvořáčka a Evu Gajdošovou do správních rad zdravotních pojišťoven. Senátor a dětský lékař Karel Zitterbart (zvolený za STAN) nahradí ve správní radě VZP Lenku Poliakovou, která skončila na ministerstvu zdravotnictví a tak i ve správní radě. Zitterbart to už přitom ve správní radě VZP dobře zná – zasedal v ní totiž mezi lety 2018 až 2021.

Za Lenku Poliakovou bylo nutno najít náhradu také ve správní radě Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra ČR. Zde by ji tak měl nahradit náměstek ministra zdravontictví, který se nyní zaměřuje zejména na oblast českého předsednictví EU, a bývalý výkonný ředitel Asociace inovativního farmaceutického průmyslu Jakub Dvořáček.

Eva Gajdošová, zástupkyně vedoucího oddělení zdravontictví a veřejného zdravotního pojištění a referentka fiskální politiky, rozpočtu a financování na ministerstvu financí, by pak měla nastoupit do správní rady ZP Škoda za Martina Škrobánka z ministerstva financí, který rezignoval.

mk