Foto: Pixabay

Vláda jmenuje tři členy do správních rad RBP a ČPZP, vymění také jednoho člena dozorčí rady RBP

Vláda by měla jmenovat nové tři členy do správních rad RBP a České průmyslové zdravotní pojišťovny. Budou jimi v případě RBP Adam Ander a Marek Sovka, u ČPZP pak Tomáš Troch. Zároveň z dozorčí rady RBP odvolá Romana Odložilíka, kterého by měla nahradit Lenka Hanusová Doischerová.

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek navrhuje vládě odvolat člena dozorčí rady RBP Romana Odložilíka, kterého by tento měsíc měla vystřídat Lenka Hanusová Doischerová. Ta působí od roku 2015 na ministerstvu zdravotnictví jako ministerský rada. Vedle toho funguje jako manažer kvality a interní auditor ve FN Motol a zasedá ve správní radě a rozhodčím orgánu ZP Škoda.

Válek také vládě navrhuje jmenování dalších tří členů správních rad zaměstnaneckých zdravotních pojišťoven na místa, která vznikla rezignací jednoho člena a skončením funkčního období dvou dosavadních členů. Nově by tak měli ve správní radě RBP zasednout Adam Ander a Marek Sovka.

Ander dnes působí na ministerstvu zdravotnictví jako vedoucí oddělení správy zdravotních pojišťoven, Je také předsedou smírčího výboru Účetní komise, který se zabývá definitivním vypořádáním sporných pohledávek členských států za zdravotní péči. Marek Sovka je starostou obce Branišovice a územní koordinátor centrály pro vysokorychlostní sítě ministerstva průmyslu a obchodu. Zasedá také jako člen dozorčí rady Vinařského fondu ČR.

Do funkce člena správní rady České průmyslové zdravotní pojišťovny by pak na návrh ministra Válka měla vláda jmenovat ředitele odboru regulace cen a úhrad na ministerstvu zdravotnictví Tomáše Trocha.

-mk-