Pardubická nemocnice. Foto: Wikipedie/Nadkachna

Ředitelem Pardubické a Chrudimské nemocnice se stal Jan Maňaska

Oblastním ředitelem pro zdravotní služby v Pardubické a Chrudimské nemocnici se stal Jan Maňaska. Ve funkci nahradil Jana Marounka, který je v dlouhodobé pracovní neschopnosti, ale zůstává zaměstnancem. Nový oblastní ředitel nastoupil dnes, řekla ČTK mluvčí společnosti Nemocnice Pardubického kraje Kateřina Semrádová.

Maňaska vystudoval lékařskou fakultu v Hradci Králové a působil na manažerských pozicích především v privátním sektoru se zaměřením na kardiologii. Zkušenosti má také z oblasti farmaceutického průmyslu a zdravotních pojišťoven.

Nový oblastní ředitel se bude muset vypořádat mimo jiné s problémy interního oddělení Chrudimnské nemocnice. Její lůžková část byla kvůli nedostatku lékařů 30. června uzavřena, od července se zkrátila provozní doba interních ambulancí. S nemocnými musí vypomáhat další nemocnice kraje, hlavně v Pardubicích. Provoz lůžkové části chrudimské interny se má podle dřívějších prohlášení vedení nemocnice obnovit postupně do konce roku, zatím společnost tento termín nepotvrdila.

-čtk-