Americký lékárenský řetězec Walgreens se spojil s evropskou lékárenskou firmou Boots a distributorem léčivých přípravků a zdravotnického materiálu Alliance Healthcare. Celkem nyní obslouží 180 tisíc lékáren a dalších zdravotnických zařízení.

Alliance Boots zfúzovala s americkou společností Walgreens, působí i v Česku

Společnosti Alliance Boots a Walgreens, uskutečnili poslední krok v rámci svého strategického partnerství, které bylo uzavřeno v roce 2012. Oficiální spojení obou společností bylo dokončeno 31. prosince 2014 a nově vzniklá společnost nese název Walgreens Boots Alliance. Na českém a slovenském trhu operuje Alliance Healthcare, která je nyní součástí Walgreens Boots Alliance jako jedna z jejích divizí pro velkoobchod.

 

Sloučení znamená především posílení stability a možnost uzavírat globální kontrakty s největšími výrobními firmami. Alliance Healthcare tak získává nové příležitosti pro rozvoj distribuční sítě, v rámci níž v České republice a na Slovensku obsluhuje více než 2 300 lékáren, nemocnic, lékařských a jiných zařízení poskytujících zdravotní péči, a umožní další posílení virtuálního řetězce českých nezávislých lékárníků Alphega lékárna, který v současnosti čítá 250 lékáren.

Díky spojení největšího amerického lékárenského řetězce Walgreens s evropským lídrem maloobchodního lékárenského trhu Boots a předním mezinárodním distributorem léčivých přípravků a zdravotnického materiálu Alliance Healthcare působí společnost Walgreens Boots Alliance s více než 12.800 prodejními místy a více než 370.000 zaměstnanci ve 25 zemích. Skrze 340 farmaceutických distribučních center poskytuje Walgreens Boots Alliance služby více než 180.000 lékárnám, lékařským a jiným zařízením poskytujícím zdravotní péči.

„Kromě toho, že posílíme spolupráci s farmaceutickými výrobci, budeme rozvjíet náš intergovaný obchodní model o další aktivity v rámci ,healthcare‘. Chceme dál expandovat a rozvíjet naše logistické aktivity na Slovensku a v celém středoevropském regionu,“ doplňuje Ing. Jan Rohrbacher, výkonný ředitel společnosti Alliance Healthcare pro Českou republiku.

-red, TZ-