Ivan Oliva byl jmenován ředitelem Nemocnice Na Homolce před třemi měsíci. Má bohaté zkušenosti s restrukturalizacemi, akvizicemi a konsolidacemi firem. Foto: Tomáš Cikrt

Nemocnice Na Homolce musí řešit osud zaměstnanců dceřiných společností

Nemocnice Na Homolce plánuje, že přijme zhruba 80 ze 120 pracovníků, kteří nyní pracují v tzv. dceřiných společnostech. Ty totiž zaniknou a nemocnice si postupně bude účetnictví a nákupy zajišťovat sama. Zdravotnickému deníku to řekl v rozhovoru ředitel nemocnice Ivan Oliva, jehož před třemi měsíci do funkce jmenoval ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD).

 

Bude to ovšem postupný proces, který potrvá v optimálním případě zhruba rok v závislosti na tom, jak proběhnou výběrová řízení. Nemocnice totiž bude muset kvůli přechodu na vlastní nákupy přístrojů a materiálů vysoutěžit veškeré položky, kterých jsou desetitisíce.

Ředitel již se svým týmem ovládá statutární orgány dceřiných společností a má tak ekonomiku nemocnice pod kontrolou. Z funkce odvolal dva bývalé náměstky, zřídil klasický ekonomický úsek, který nyní vede  jeden nově jmenovaný náměstek inženýr Martin Dařílek.

Kromě dceřiných společností HOLTE s.r.o. zajišťující pro nemocnici především účetnictví a HOLTE MEDICAL a.s., která nakupuje materiály a přístroje, existují ještě další dvě provázané společnosti. Z nich jedna provozuje mateřskou školku pro děti zaměstnanců a druhá nabízí tzv. premium care, tedy péči pro VIP zákazníky. Tyto dvě společnosti by mohly zůstat zachovány.  Více informací najdete v našem rozhovoru.

-cik-