Až dosud je nemocnice z větší části v majetku plzeňské společnosti Západní zdravotní. Foto: marianskelazne.cz

Novým majitelem nemocnice v Mariánských Lázních bude Jakub Zavoral

Nemocnice v Mariánských Lázních změní majitele. Od 1. června se jejím majitelem stane Jakub Zavoral, spolumajitel Podřipské nemocnice v Roudnici nad Labem. Jednat bude i o obnovení chirurgické pohotovosti. ČTK to řekl místostarosta Mariánských Lázní Petr Třešňák (Česká pirátská strana). O prodeji po komplikovaných jednáních rozhodlo vedení města, kterému v nemocnici zůstane podíl necelých 14 procent. 

 

„Nejbližším plánem nového majitele je zachování a rozšíření zdravotní péče v nemocnici. Po diskusích se zástupci města bude dalším společným cílem navržení konceptu financování nepřetržité interní a chirurgické pohotovosti včetně radiodiagnostiky. Zástupci města již tuto možnost projednávali s příslušnými odbory krajského úřadu Karlovarského kraje,“ uvedl Třešňák.

Právě o nepřetržitý provoz interní a chirurgické pohotovosti vedení města dlouhodobě usiluje. Do konce loňského roku v Mariánských Lázních fungovala chirurgická ambulance s nepřetržitým provozem, jejíž provoz ale město kvůli vysokým nákladům muselo omezit. Noční a víkendová pohotovost tak zatím ve městě chybí.

Nemocnice Mariánské Lázně disponuje 57 lůžky následné péče, 46 ošetřovatelskými lůžky dlouhodobé lůžkové péče a 20 sociálními lůžky, dále provozuje sedm odborných ambulancí.

Dosud je nemocnice z větší části v majetku soukromé společnosti Západní zdravotní. Ta sídlí v Plzni a aktuálně spravuje pouze mariánskolázeňskou nemocnici.

-čtk