Tradiční čínská medicína využívá při léčbě různé postupy, například akupunkturu, bylinky, baňkování či úpravu životosprávy. Foto: Flickr

Ambulance čínských lékařů v hradecké nemocnici otevře 21. září

První ambulance čínských lékařů, kteří nabídnou pacientům možnost léčby tradiční čínskou medicínou, začne fungovat v královéhradecké fakultní nemocnici 21. září. ČTK to řekl ředitel nemocnice Roman Prymula. V hradecké nemocnici letos v červnu vzniklo centrum pro výzkum čínské medicíny, v budoucnu by v nemocnici měla vzniknout celá klinika zabývající se tradičními způsoby léčby.

 

Podle Prymuly si budou pacienti léčbu hradit sami, protože se na ni nevztahuje zdravotní pojištění. Nemocnice nyní dokončuje přípravy ceníku jednotlivých výkonů. „Do zhruba půl roku plánujeme otevřít druhou ambulanci,“ řekl Prymula.

Výzkumné centrum čínské medicíny v hradecké nemocnici zkoumá vliv čínské medicíny na onkologické pacienty či nemocné roztroušenou sklerózou. Klinika za zhruba čtvrt miliardy korun, která má podle plánů vzniknout do tří let, by měla kromě léčby pacientů sloužit také jako vzdělávací centrum tradiční čínské medicíny pro střední a východní Evropu.

Hlavní memorandum týkající se podrobností výstavby kliniky má být mezi čínskou a českou stranou podepsaná během podzimu. Tradiční čínská medicína využívá při léčbě různé postupy, například akupunkturu, bylinky, baňkování či úpravu životosprávy.

-čtk-