AGEL provozuje v Česku několik nemocnic a zdravotnických zařízení, především v oblasti Moravskoslezského a Olomouckého kraje. Jediným vlastníkem je podnikatel Tomáš Chrenek. Foto: Agel

Tržby skupiny AGEL loni překročily 12 miliard korun

Zdravotnická skupina AGEL loni zvýšila tržby o čtyři procenta na rekordních 12,03 miliardy korun. Konsolidovaný zisk skupiny miliardáře Tomáše Chrenka bez menšinových podílů vzrostl z předchozích 605 milionů na 630 milionů korun. Vyplývá to z informací zveřejněných ve Sbírce listin.

 

Zdravotnická skupina loni podle předsedy představenstva Jána Dudry navýšila poskytovanou zdravotní péči ve všech základních ukazatelích, tedy v počtu ambulantně ošetřených i hospitalizovaných pacientů a počtu operací ve svých zařízeních.

AGEL rovněž pokračoval v investicích do modernizace technologií, obnovy zdravotnických prostředků a přístrojové techniky. Například investice do stavebních úprav a nákupu přístrojového vybavení Nemocnice Nový Jičín přišla na více než 200 milionů korun. „Důkazem toho, že společnost AGEL a. s. se v této oblasti chová odpovědně a má jasnou vizi do budoucnosti, je celkový objem investic, který dosáhl hodnoty téměř 800 milionů korun,“ uvedl ve výroční zprávě Dudra.

V letošním roce investiční plán AGEL počítá například s rekonstrukcí operačních sálů Vítkovické nemocnice, investicemi do medicínských technologií a dostavby Nemocnice Nový Jičín a komplexní technologickou obnovou Kardiologického centra v Pardubicích.

AGEL provozuje v Česku několik nemocnic a zdravotnických zařízení, především v oblasti Moravskoslezského a Olomouckého kraje. Od roku 2006 působí prostřednictvím své dceřiné společnosti i na Slovensku. Jediným vlastníkem je podnikatel Tomáš Chrenek, který loni odkoupil čtvrtinový podíl Martina Polacha.

-čtk-