Filip Hrubý je ženatý a má dvě dcery. Vystudoval sociologii na Univerzitě Karlově. Ve volném čase se věnuje literatuře a hře na bicí. V roce 2014 mu v nakladatelství Libri vyšla kniha „Táta mezi žirafami“. Foto: Sanofi

Novým tiskovým mluvčím Sanofi a Zentivy v ČR je Filip Hrubý

Novým manažerem externí komunikace a tiskovým mluvčím skupiny Sanofi v ČR je Filip Hrubý. Firma to oznámila v tiskové zprávě. Před příchodem do oblasti farmacie působil jako ředitel korporátní komunikace českého Vodafonu a jako konzultant v oblasti PR a sociálních médií. Na své nové pozici bude Hrubý odpovědný za externí komunikaci celé skupiny Sanofi v ČR, jejíž součástí je také přední evropský výrobce generických léků Zentiva, biotechnologická společnost Genzyme a výrobce vakcín Sanofi Pasteur. Na pozici vedoucího externí komunikace vystřídal Danu Pavlouskovou.

 

„Filip do Sanofi a Zentivy přináší zkušenosti ze své předchozí práce, které jistě obohatí naši stávající komunikaci ve farmaceutickém odvětví v České republice“, řekl Libor Kytýr, ředitel firemní komunikace skupiny Sanofi v České republice a na Slovensku.

Filip Hrubý (40) působí v oblasti PR a korporátní komunikace 17 let. V letech 2013-2015 pracoval jako konzultant sociálních médií a PR pro mezinárodní nevládní organizace v keňském Nairobi a v Praze (African Film Festival of Cordoba, George Soros Open Society Foundation, Post Bellum). Předtím působil jako ředitel korporátní komunikace a mluvčí českého Vodafonu (2005-2012).

-TZ-