Pojišťovna VZP vybrala loni na pojistném 431 milionů Kč, což znamenalo meziroční růst o 9,3 procenta. Foto: koláž ZD

Pojišťovna VZP navýšila kapitál o sedm milionů na 291 milionů Kč

Pojišťovna VZP navýšila základní kapitál z 284 milionů na 291 milionů korun. Pojišťovna také obnovila placení dividend své mateřské Všeobecné zdravotní pojišťovně ČR. 

 

Pojišťovna VZP se chce i letos soustředit na růst. Počítá s opětovným zvyšováním základního kapitálu, růstem předepsaného pojistného a s růstem zisku o deset procent. Má v plánu i výplatu dividend. Pojišťovna VZP vybrala loni na pojistném 431 milionů Kč, což znamenalo meziroční růst o 9,3 procenta.

Pojišťovna také podala žádost ČNB o rozšíření licenčního rámce. „Nejen kapitálově, ale i obratově se pojišťovnu snažíme posouvat do kategorie středně velkých pojišťoven,“ uvedl výkonný ředitel Pojišťovny VZP Robert Kareš.

Pojišťovna VZP mateřské společnosti od svého vzniku v roce 2004 vyplatila více než 122 milionů Kč na dividendách a v provizích za prodej pojištění dalších 176 milionů korun. Celkem tak svojí činností přispěla VZP částkou 298 milionů korun.

Pojišťovna VZP je univerzální neživotní pojišťovna. Od roku 1994 byla součástí VZP ČR, po vstupu ČR do EU v roce 2004 působí samostatně. Poskytuje cestovní pojištění, pojištění majetku a odpovědnosti, občanů, podnikatelů, zdravotnických zařízení, pojištění profesní odpovědnosti a majetku lékařů a farmaceutů, pojištění běžné občanské odpovědnosti, úrazové pojištění či komerční zdravotní pojištění cizinců.

-čtk-