Lékárny Hanák mají tři pobočky ve Vsetíně a jednu ve Vizovicích. Celkový roční obrat je asi 200 milionů korun. Foto: Lékárny Hanák

Lékárny Hanák se od srpna stanou součástí sítě Dr.Max

Lékárny Hanák se od začátku srpna stanou součástí sítě Dr.Max. Čtyři lékárny původní značky budou kompletně přestavěny v první polovině příštího roku. ČTK to sdělil Michal Petrov, mluvčí společnosti Česká lékárna holding (ČLH), která síť Dr.Max provozuje. ČLH patří investiční skupině Penta. Výši transakce firmy neuvedly.

 

Petrov informoval, že Lékárny Hanák mají aktuálně tři pobočky ve Vsetíně a jednu ve Vizovicích s celkovým ročním obratem asi 200 milionů korun. Pracuje v nich zhruba 50 zaměstnanců. „Se změnou vlastníka se změní i distributor – dosavadního (Alliance Helathcare) vystřídá rovněž od 1. srpna 2017 sesterská distribuce Dr.Max, společnost ViaPharma,“ dodal. Vedením lékáren bude pověřen Lukáš Kazík.

Dr.Max je největší lékárenskou sítí v Česku. Petrov uvedl, že po této akvizici stoupne počet lékáren Dr.Max v Česku na 419. Společnosti loni v vzrostly tržby meziročně o pět procent na 14,6 miliardy korun. Generální ředitel ČLH Daniel Horák v dubnu ČTK řekl, že kromě dalšího rozšiřování sítě pomohl firmě k růstu zákaznický program věrnostních karet.

Dvojkou trhu lékáren je síť Benu, která měla loni tržby 3,7 miliardy korun. Řetězec letos otevřel 200. pobočku.

Dr.Max působí také v zahraničí, celkem provozuje ve střední a východní Evropě téměř 1300 lékáren. Minulý týden firma uvedla, že koupila 31 lékáren v Rumunsku. Síť tak po Česku, Slovensku, Polsku a Srbsku vstoupila na pátý trh.

-čtk-