Lubomír Chudoba už zase není náměstkem MZ, ve funkci strávil ani ne polovinu měsíce. Foto: Tomáš Cikrt

Lubomír Chudoba končí ve funkci náměstka ministra zdravotnictví

Bývalý dlouholetý prezident České lékárnické komory Lubomír Chudoba, který se stal koncem října politickým náměstkem ministra zdravotnictví, v této funkci po po 20 dnech končí.  Jak potvrdil Zdravotnickému deníku sám Chudoba, dnes měl teprve první schůzku s novým ministrem zdravotnictví Janem Blatným, jenž mu rovnou sdělil, že s ním už nadále nepočítá a že si chce na ministerstvo do funkce politického náměstka přivést někoho jiného. Chudobu do funkce jmenoval předchozí ministr Roman Prymula 23. října. 

 

Chudoba nahradil na postu náměstka ministra Filipa Vrubela, který odešel z ministerstva krátce po odchodu ministra Adama Vojtěcha. Na druhém postu politického náměstka zůstává bývalá šéfka české kanceláře WHO Alena Šteflová.

Lubomír Chudoba je vystudovaný lékárník, který nastoupil po studiu jako interní vědecký aspirant na Státní ústav pro kontrolu léčiv do oddělení farmakologie a toxikologie léčiv. Působil také jako člen představenstva Grémia majitelů lékáren a viceprezident (1999-2002) a opakovaně jako prezident České lékárnické komory (2002-2007 a 2011-2019). Po svém vystoupení z komory působil ve funkci vedoucího Lékové komise Svazu zdravotních pojišťoven ČR. Následně do komory opět vstoupil a byl opět zvolen prezidentem.

-cik-