Ing. David Šmehlík, do 31. října 2021 náměstek ředitele VZP pro zdravotní péči. Foto: Martin Kovář

Náměstek ředitele David Šmehlík končí ve VZP

Náměstek ředitele VZP pro zdravotní péči David Šmehlík odchází z Všeobecné zdravotní pojišťovny. Informaci na dotaz Zdravotnického deníku potvrdila mluvčí pojišťovny Viktorie Plívová.  

„Náměstek Šmehlík odchází po dohodě k 31.10. Ředitel VZP si Váží jeho práce, kterou pro VZP odvedl a přeje panu náměstkovi mnoho úspěchů v dalších manažerských výzvách, které ho bezesporu čekají. O pověření k vedení úseku rozhodne ředitel VZP tak, aby byla zachována kontinuita,“ odpověděla na dotaz Zdravotnického deníku mluvčí.

David Šmehlík se stal náměstkem ředitele VZP 1. září 2018 na základě výběrového řízení. Vzděláním ekonom je zkušeným expertem v oblasti zdravotního pojištění. Začínal jako manažer lékové politiky a analýz zdravotní péče v Revírní bratrské pokladně, působil v lékové komisi Svazu zdravotních pojišťoven. Poté pracoval několik let ve farmaceutické firmě Merck na pozici „policy manager“. Od roku 2017 byl předsedou Asociace pojištěnců zdravotních pojišťoven ČR a poradcem ministra zdravotnictví. Jeho činnost ve VZP je spojována zejména s úspěšným průběhem Dohodovacího řízení v posledních letech a ve schopnosti najít shodu s odbornými společnostmi na zpřístupnění moderních terapií pro české pacienty.

-cik-