Ilustrační foto: Wikimedia/Pixabay

PVZP nabízí klientům se sjednaným zdravotním pojištěním cizinců lékařskou poradnu zdarma

Pojišťovna VZP, a. s., (PVZP) spustila pro všechny klienty se sjednaným zdravotním pojištěním cizinců online lékařskou poradnu. Poradna poskytuje klientům služby zdarma, a to v českém a anglickém jazyce.

Pojišťovna v rámci spolupráce s on-line medicínskou platformou uLekare.cz nyní nabízí jako bonus ke sjednanému zdravotnímu pojištění cizinců poradenství s více jak 350 lékaři zdarma.

S lékaři se klienti PVZP mohou zdarma poradit o fyzickém i psychickém zdraví. Mohou vznést neomezené množství dotazů, kdykoliv a z bezpečí domova. K dispozici jsou praktici i specialisté z řad lékařů pro dospělé i z řad pediatrů. Praktický lékař na otázku zadanou přes online poradnu odpoví do šesti hodin. V případě nutnosti konzultace se specialistou, jako je neurolog či ortoped apod, je odpověď tazateli doručena do 48 hodin.

„Největší přínos spolupráce PVZP a uLekare.cz pro naše klienty spatřujeme zejména v neomezené dostupnosti této služby. Klienti se na lékaře mohou obrátit kdykoliv, jednoduše, bez omezení – o víkendech, o svátcích, zkrátka bez ohledu na ordinační dobu lékaře nebo pracovní den, a to z bezpečí domova a bez nutnosti osobní návštěvy lékaře. Věříme, že služba pomůže zlepšit nejen zdraví a informovanost našich klientů, ale zapůsobí i jako preventivní opatření pro závažná onemocnění, a to zejména v případech, které se mohou na počátku zdát jako banalita, se kterou by se člověk k lékaři nevydal,“ říká místopředsedkyně představenstva PVZP Halina Trsková.

Jak lze službu online lékařské poradny využívat? Služba je zdarma dostupná pro všechny klienty PVZP, kteří mají uzavřené zdravotní pojištění cizinců, a to kterýkoliv balíček. Na webu www.pvzp.cz (https://www.pvzp.cz/cs/line-lekarska-poradna/) je potřeba zadat číslo pojistné smlouvy a následně jednoduše odeslat dotaz. Lékař odpoví na otázku do šesti hodin a do 48 hodin v případě specialisty. Online poradna nenahrazuje záchrannou službu ani kontinuální monitoring v případě chronických onemocnění. Přístup do online poradny v českém jazyce je na adrese https://www.pvzp.cz/cs/line-lekarska-poradna/ , přístup do online poradny v anglickém jazyce je https://www.pvzp.cz/en/line-lekarska-poradna/ .

-TZ PVZP-