Foto: Pixabay

Středočeské krajské nemocnice dostanou na investice 240 milionů

Středočeské krajské nemocnice dostanou na investice více než 240 milionů korun. Žádosti nemocnic o dotace na konkrétní projekty dnes projednali radní a doporučili je ke schválení zastupitelstvu, informoval ČTK Josef Holek z krajského úřadu.

Například Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov chystá rekonstrukci pavilonu gynekologie včetně vybudování 6. centrálního operačního sálu za 40 milionů korun a rekonstrukci chirurgického pavilonu za 56 milionů korun. Oblastní nemocnice Kladno získá prostředky na doplacení rekonstrukce bloku C2 a nové centrální rozvody klimatizace v této budově za více než 26 milionů Kč.

Oblastní nemocnice Kolín chce pořídit dva skiagrafické přístroje pro RTG oddělení za 23 milionů korun, takzvaný litotryptor pro urologické oddělení za 22 milionů Kč a sonografický přístroj pro RTG oddělení za pět milionů korun. Oblastní nemocnice Mladá Boleslav chystá rekonstrukci pavilonu L za 43 milionů korun a Oblastní nemocnice Příbram chce příspěvek od kraje využít na odkup pozemků sousedících s areálem nemocnice téměř za 24,8 milionu korun.

Hejtmančin náměstek pro zdravotnictví Pavel Pavlík (ODS) uvedl, že v krajských nemocnicích jsou stále pavilony nebo objekty, které zatím na rekonstrukci čekají, protože na tyto projekty nebyl dosud vypsán vhodný dotační titul. „Částka více než 240 milionů korun bude využita právě na ně,“ dodal.

-čtk-