Fares Shima vede odbor informatiky ministerstva zdravotnictví od listopadu 2006. Foto: ÚZIS

Shima obhájil post ředitele odboru informatiky, zatím před komisí

Dlouho natahované výběrové řízení na ředitele odboru informatiky ministerstva zdravotnictví dnes po čtyřech měsících dospělo do finále. Před komisi předstoupili také dva největší favorité – inženýři  Fares Shima a Jiří Haase.

 

Zatímco první je ředitelem ministerského odboru informatiky nepřetržitě osm let, Jiří Haase předtím působil ve Všeobecné fakultní nemocnici ve funkci náměstka pro informatiku. Podle informací Zdravotnického deníku ale musel z nemocnice nedobrovolně odejít. Několik členů komise nám potvrdilo, že Fares Shima byl nakonec přesvědčivější a svůj post v otevřeném výběrovém řízení obhájil. Konečné slovo má ale ještě ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček, který může návrh komise shodit pod stůl.

Shima donedávna zastával dokonce současně dva ředitelské posty. Kromě odboru informatiky na ministerstvu, šéfoval i Koordinačnímu středisku pro resortní zdravotnické informační systémy (KSRZIS). Také na toto místo bylo vypsáno už v červnu výběrové řízení, ale bylo 25. září překvapivě zrušeno a Shima si na druhý den převzal rozhodnutí o svém odvolání (zprávu jsme přinesli zde).