Emil Zörner byl u všeho důležitého, co se odehrálo ve farmaceutickém byznysu po roce 1989. V roce 1992 se stal generálním ředitelem české pobočky společnosti Glaxo. Stál v čele asociace výrobců originálních léčiv a v posledních letech pro změnu zase v čele výrobců generik. Foto: ČAFF

Zemřel Dr. Emil Zörner, výkonný ředitel ČAFF

V neděli 15. 2. ve věku 68 let náhle zemřel Dr. Emil Zörner, výkonný ředitel České asociace farmaceutických firem. V čele asociace firem generického farmaceutického průmyslu stál od roku 2009.

 

Emil Zörner vystudoval Technickou univerzitu v Hannoveru, na níž získal v roce 1980 doktorát z chemie a strojírenství. Pracoval pro společnost BP na různých manažerských pozicích, od roku 1990 jako Corporate Development Manager pro Československo, Maďarsko, Polsko a Sovětský svaz.

V roce 1992 se stal generálním ředitelem české pobočky společnosti Glaxo. O rok později stál u zrodu Mezinárodní asociace farmaceutických společností, které v letech 1996 – 2000 předsedal. Od roku 2001 řídil české a slovenské zastoupení společnosti Medtronic, v roce 2005 přesídlil na Ukrajinu jako šéf tamní pobočky společnosti Boehringer Ingelheim Pharma.

„Jsme velmi hrdí na to, že jsme měli v čele České asociace farmaceutických firem  tak špičkového odborníka a navíc velmi dobrého člověka. Zasadil se o mnoho důležitých kroků našeho průmyslu a byl uznávaným partnerem pro špičky českého zdravotnictví. Říká-li se, že nikdo není nenahraditelný, nemohu souhlasit – pan doktor Zörner nám bude velmi chybět profesně i lidsky,“ říká předseda představenstva ČAFF Andrej Pardo.

Kolegové, přátelé i veřejnost se budou moci s Dr. Emilem Zörnerem rozloučit 28. února, kdy v kostele Panny Marie pod řetězem (Maltézské nám., Praha 1) proběhne v 11:00 rozlučková mše.

-TZ ČAFF-