Dnes už bývallý ředitel FN Královské Vinohrady MUDr. Marek Zeman. Foto: archiv

Ministr odvolal ředitele FN Královské Vinohrady, kvůli ekonomické situaci

Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček dnes odvolal ředitele pražské Fakultní nemocnice Královské Vinohrady (FNKV) Marka Zemana.  Zprávu jako první přinesl server tyden.cz, kterému ji potvrdil sám ministr. Jako důvod Němeček uvedl zhoršující se ekonomickou situaci.

 

Podle serveru tyden.cz zlomil vaz řediteli Zemanovi ministerský audit.

„Vzhledem ke zhoršení ekonomické situace Fakultní nemocnice Královské Vinohrady jsem rozhodl o odvolání ředitele Marka Zemana k 4. březnu 2015. Do doby, než proběhne řádné výběrové řízení, pověřuji vedením nemocnice dosavadního primáře tamní Kliniky anesteziologie a resuscitace Jana Šturmu,“ sdělil serveru ministr zdravotnictví.

Ministr Němeček následně vydal tiskovou zprávu, v níž uvedl, že zhoršení ekonomické situace FNKV se projevilo již ve výsledcích za rok 2014, kdy se výrazně zhoršila likvidita. Stav pokračoval zápornými hospodářskými výsledky i v prvních měsících letošního roku.

„Stávající ředitel nemocnice konstatoval, že se ekonomická situace jím vedené přímo řízené organizace bude zhoršovat i nadále. Proto jsem se rozhodl urychleně věc řešit. V krátké době bude vypsáno řádné výběrové řízení na nového ředitele Fakultní nemocnice Královské Vinohrady a jednou ze zcela základních podmínek bude koncept ekonomické stabilizace nemocnice,“ doplnil ministr zdravotnictví.

-red-