David Kostka (vlevo) vystřídal Jaromíra Gajdáčka (vpravo). Foto: ZPMV

V čele pojišťovny ministerstva vnitra vystřídá Jaromíra Gajdáčka David Kostka

Novým generálním ředitelem největší zaměstnanecké Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra (ZPMV) byl dnes jmenován David Kostka (57), dosavadní statutární zástupce ředitele. Ve funkci od 1. října vystřídá Jaromíra Gajdáčka (56), jenž odchází z vlastního rozhodnutí. ČTK o tom v tiskové zprávě informovala mluvčí pojišťovny Hana Kadečková. ZPMV má 1,27 milionu klientů. 

 

Gajdáček se rozhodl odejít v souvislosti s blížícím se koncem svého druhého funkčního období. Pojišťovna tento krok oznámila již na konci srpna. Dnes tuto informaci vzala na vědomí správní rada pojišťovny a jmenovala Kostku generálním ředitelem.

Gajdáček pracoval v pojišťovně od roku 2008. Počet jejích klientů se za tu dobu zvýšil o více než 200.000 na téměř 1,27 milionu. Náklady na zdravotní péči vzrostly o téměř devět miliard z necelých 17 miliard v roce 2007 na současných téměř 26 miliard korun.

„Říká se, že v nejlepším se má přestat. Pojišťovnu předám v dobré kondici, prosperující a s přibývajícím počtem klientů. Po 17 letech práce v hornictví a dalších 17 letech ve zdravotnictví se ve třetí třetině své profesní dráhy chci věnovat novým projektům a aktivitám v zahraničí,“ komentoval své rozhodnutí Gajdáček.

-čtk-