Předsedou srávní rady ČPZP je bývalý rektor Vysoké školy báňské v Ostravě profesor Tomáš Čermák. Foto: TOP09/kolaž ZD

Správní rada ČPZP schválila výroční zprávu. Na léčbu pojišťovna vydala přes 25 miliard

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP) v předchozím roce vynaložila na léčbu svých klientů celkem 25,2 miliardy korun. Náklady pojišťovny na lůžkovou zdravotní péči v roce 2015 dosáhly téměř 12,3 miliardy korun, náklady na ambulantní péči přesáhly částku 7,9 miliardy korun. Uvádí to výroční zpráva za rok 2015, kterou dnes projednala a jednomyslně schválila Správní rada ČPZP.

 

Dozorčí rada druhé největší zaměstnanecké zdravotní pojišťovny v České republice na svém jednání jednohlasně doporučila schválení Výroční zprávy ČPZP o den dříve, tedy dne 25. dubna 2016.

„Výsledky hospodaření ČPZP za rok 2015 potvrzují, že pojišťovna je nadále připravena a schopna úspěšně obstát v konkurenci zdravotních pojišťoven a garantovat kvalitní a dostupné zdravotní služby pro své pojištěnce i v dlouhodobějším časovém horizontu,“ uvedl k hospodářským výsledkům předseda srávní rady ČPZP profesor Tomáš Čermák.

Generální ředitel ČPZP Petr Vaněk shrnul rok 2015 slovy: „ČPZP úspěšně splnila všechny strategické cíle prezentované ZPP pro rok 2015. Byl to rok dynamického růstu české ekonomiky a tedy i růstu příjmů z veřejného zdravotního pojištění. Toto pozitivně pocítila nejen naše zdravotní pojišťovna, ale i naši smluvní partneři a v konečném důsledku i pojištěnci. ČPZP hospodaří s prostředky veřejného zdravotního pojištění efektivně a vyrovnaně – vytvořila si podmínky pro včasné platby poskytovatelům zdravotních služeb za vykázané a uznané zdravotní služby a neeviduje žádné závazky po lhůtě splatnosti.“

ČPZP získala v roce 2015 téměř 20 000 nových pojištěnců. V současné době jich registruje cca 1 230 000 a upevnila si tak svoji pozici třetí největší zdravotní pojišťovny v ČR.

-TZ-