VZP bude hledat ředitele poboček v Praze a Středočeském kraji a na severu Čech. Foto: koláž ZD

Se začátkem roku skončili ve VZP dva ředitelé poboček, pojišťovna vypisuje výběrové řízení

Dvě regionální pobočky VZP se hned se začátkem roku dočkaly personálních změn ve vedení. V Praze a středních Čechách skončil Pavel Doležal, v Ústeckém a Libereckém kraji Pavel Veselský. Na obě pozice pojišťovna vypisuje výběrové řízení, prozatím je vedou Jan Bodnár a Zuzana Dvořáková.

 

„Už od listopadu probíhala hloubková kontrola v Regionální pobočce VZP pro Prahu a střední Čechy. Závěrem kontrolní zprávy jsou určitá pochybení v řízení smluvních vztahů s dodavateli některých služeb. K 3. lednu 2018 bylo ukončeno pověření k řízení regionální pobočky Pavlu Doležalovi, který se bude nadále věnovat ekonomické agendě,“ uvádí mluvčí VZP Oldřich Tichý. Doležal působil jako ředitel pobočky od začátku loňského srpna, kdy na vlastní žádost skončil Pavel Pivrnec.

Hloubkovou kontrolu odstartovalo zjištění, že má pražská pobočka uzavřenu rekordně starou smlouvu se společností ISS Facility Services, která pobočku hlídá a zajišťuje úklid. Jak informoval Seznam.cz, smlouva byla podepsána už v roce 1995 a od té doby nebyla přesoutěžena, což je v rozporu se zákonem o veřejných zakázkách. Vedení pojišťovny proto nařídilo kontrolu i u všech ostatních smluv.

Krizovým řízením regionální pobočky byl pověřen Jan Bodnár, který zastával pozici ředitele odboru strategických analýz, řízení rizik a kontroly na ústředí VZP, v minulosti pak působil také jako ředitel odboru evropských fondů na ministerstvu zdravotnictví.

K 3. lednu byl odvolán i ředitel Regionální pobočky VZP pro Ústecký a Liberecký kraj Petr Veselský. „Důvodem byla potřeba obsadit pozici manažerem, který by lépe naplňoval strategie VZP, a to zejména v komunikaci se smluvními poskytovateli zdravotních služeb,“ vysvětluje Oldřich Tichý. Pobočku dočasně povede Zuzana Dvořáková, stávající ředitelka Odboru služeb klientům RP Ústí nad Labem.

„Obě změny jsou dalším krokem v nastoupené personální politice, která má pomoci udělat z VZP moderně fungující a proklientsky orientovanou společnost. Na obě vedoucí funkce již pojišťovna vypisuje výběrové řízení,“ dodává Tichý.

-mk-