V Karlovarském kraji včera nastoupilo do prvních ročníku středních škol přes 3000 studentů, tedy zhruba stejně jako před rokem. Foto: Wikimedia

Zdravotnická škola v Karlových Varech otevřela dvě třídy pro sestřičky

Nový školní rok v Karlových Varech včera zahájily mimo jiné dvě třídy prvního ročníku oboru zdravotnický asistent na Střední zdravotnické škole. V předchozích letech se pro budoucí zdravotní sestry otevírala jen jedna třída, kvůli nedostatku zdravotnického personálu nechal Karlovarský kraj ale od letošního roku počet přijímaných žáků do oboru navýšit. ČTK to řekl při návštěvě školy krajský radní Jan Bureš (ODS).

 

„Rada Karlovarského kraje schválila navýšení kapacity na dvojnásobek, tedy ze 30 na 60 budoucích sestřiček. Ukazuje se, že to byl krok správný, protože nebyl žádný problém dvě třídy zaplnit kvalitními budoucími zdravotními sestřičkami, ale také bratry. Protože jak jsem si všiml, ve třídách jsou také muži, budoucí zdravotničtí pracovníci,“ řekl Bureš.

Otevření druhé třídy zdravotnických asistentů vnímá pozitivně i vedení Střední zdravotnické školy. „Vzhledem k akutnímu nedostatku zdravotnického personálu to velmi vítáme jak my, tak veřejnost. Ať už rodiče, nebo naše spolupracující zdravotnické organizace,“ řekla ČTK ředitelka školy Hana Švejstilová.

Školní rok včera také zahájili studenti pražské Vyšší policejní školy a Střední policejní školy ministerstva vnitra, kteří budou studovat v nově otevřeném prvním ročníku v Sokolově. Čtyřletý maturitní obor Bezpečnostně právní činnost budou studovat v pobočce na Integrované střední škole technické a ekonomické.

V Karlovarském kraji včera nastoupilo do prvních ročníku středních škol přes 3000 studentů, tedy zhruba stejně jako před rokem. „Pro školní rok 2018/2019 je pro první ročník denní formy vzdělávání na školách zřizovaných Karlovarským krajem počet volných míst 3337. Včetně prvních ročníků osmiletých a šestiletého gymnázia, kam nastoupilo 330 žáků,“ uzavřela mluvčí Karlovarského kraje Jana Pavlíková.

-čtk-