Uchazeči o post šéfa kladenské nemocnice musejí mít vysokoškolské vzdělání nejméně na úrovni magisterského programu a minimálně deset let praxe, z toho alespoň tři roky ve vrcholovém managementu. Foto: nemocnicekladno.cz

Kraj vypsal výběrové řízení na ředitele kladenské nemocnice

Středočeský kraj včera vypsal výběrové řízení na nového ředitele kladenské nemocnice. Do funkce by měl nastoupit 1. prosince, informovala ČTK Helena Frintová z krajského úřadu. Hejtmanství hledá náhradu za dosavadního šéfa nemocnice Petra Poloučka, který byl jmenován ředitelem pražské Nemocnice Na Homolce.

 

Přihlášky lze podávat do konce října. Uchazeči musejí mít vysokoškolské vzdělání nejméně na úrovni magisterského programu a minimálně deset let praxe, z toho alespoň tři roky ve vrcholovém managementu.

Polouček nastoupí do vedení Nemocnice Na Homolce 15. listopadu. Ministr Adam Vojtěch (za ANO) očekává, že se zaměří na hospodaření nemocnice a veřejné zakázky. Bývalý ředitel Ivan Oliva rezignoval letos v červenci kvůli výsledkům kontroly.

Nemocnice Na Homolce se potýká s řadou problémů, podle ministra potřebuje zkušeného manažera. Její hospodaření řešily kromě kontrolních orgánů také soudy. Bývalého ředitele Vladimíra Dbalého koncem září poslal soud na devět let do vězení a uložil mu trest propadnutí majetku, trest je zatím nepravomocný. Uznal ho vinným z přijímání úplatků a ze zmanipulování dvou zakázek v roce 2009. Škoda, kterou nemocnici způsobil, měla být 63 milionů korun.

-čtk-